zaterdag 16 oktober 2010

Vrede

Ben zo’n 3 week op reis geweest van Delhi naar Kolkata, van Kolkata naar Aizawl. Van Aizawl naar Hmarkhawlien. Target: Het te spreken krijgen stakeholders en het regelen van visa en overige permits.

Tussen de drukte door een bezoek gebracht naar het Moeder Theresa huis. Hier worden weeskinderen opgevangen en wordt medische zorg verleent aan vluchtelingen uit Bangladesh. In de drukke vieze stad is onderstaand motto confronterend:

“De vrucht van stilte is het gebed.
De vrucht van het gebed is geloof.
De vrucht van het geloof is liefde.
De vrucht van liefde is dienstbaarheid.
De vrucht van dienstbaarheid is vrede”


Na Kolkata afgereisd naar het mooie Aizawl in Mizoram. Heuvelachtige en weggevaagde wegen veroorzaakt door hevige regenval. Terug naar Assam met een jeeptaxi waar 11 mensen in passen. Heb ik maar voor de zekerheid twee zitplaatsen gekocht.

Eenmaal terug in Assam is er een Hindu festival (Puja) losgebarsten. Keiharde teringherrie het liefst midden in de nacht. Leuk, cultuurverschil. Had ze gevraagd of ze ook wisten of er een winkel was voor oordopjesBegrijp me niet verkeerd: het is interessant om met de hindoes te praten. Het gaat om het aanbidden van papier-machee poppen die van alles symboliseren zoals bijvoorbeeld educatie, welvaart of bezit.

Ben nu mijn project aan het overdragen en afronden en ga per 31 oktober India verlaten. KYI

5 opmerkingen:

Sjoerd zei

Klinkt weer goed Jan. Je zou toch zeggen dat jij na je Nieuwstraat-tijdperk wel wat herrie gewend bent, maar blijkbaar zijn die hindoefeesten andere koek dan café 't Alibi of Nji Sri, haha. Succes met de shizzle daar!

Anoniem zei

he jan! dat gaat snel zeg, k lees dat je nog maar twee weekjes in India bent! Terug naar de 1e wereld?! Hier is het goed, de pepernoten liggen weer in de schappen, en de kerstboom hebben we op het gaia al opgetuigd!
groetjes rolf

Jurjen zei

He jan, en dan? direct doorvliegen naar Amerika? Ben je er al klaar mee?

Unknown zei

Hoi wereldreiziger!

Wat tof dat je bij het moeder Theresa weeshuis bent geweest! mooi motto!
Heb je iets om over te filosoferen..
veel plezier en succes de laatste weekjes.

Groetjes! Marith

Anoniem zei

Hoi, zit zelf nu even (twee week) in Suriname. Lesgeven aan een theologische school daar. Begint morgen. Leuk om weer 'ns van je te lezen - eigen fout dat ik dat niet vaker deed. Succes als je straks (nog 'n week begrijp ik) weer in NL bent. Groet, Hans Sch.