donderdag 9 september 2010

Dog-eat-dog society

Lieve mensen,
Delhi is heet, erg heet. Vooral zweterig. En erg smerig. Mensen poepen overal, echt fantastisch. De wegen zijn zelfs om en nabij de hoofdstad Delhi slecht. Stoppend verkeer, zonder enig doel. Koeien op de snelweg. Chaos. Ik raad u aan om “In India” van Adrian Verbree te lezen. Hij kan als geen ander verwoorden wat hier gaande is.

Heb mijn visum verlengd in Delhi en de nodige relaties opgebouwd met MNC’s om een afzetmarkt te creĆ«ren voor de luitjes in het arme noordoosten van India.

De samenleving is hard, ik heb mensen zien sterven op straat. Het lijkt alsof iedereen gefocused is op zichzelf, om te overleven. Mijn host noemde het dog-eat-dog society.














Afgelopen weekend was Josh, een maat uit Hong Kong naar Delhi overgekomen om samen een en het ander te bekijken. Met de trein naar Jaipur, vervolgens per taxi naar Agra en daarna terug naar Delhi. De Taj Mahal (wereldwonder en terecht houder van deze titel) bekeken. Gaaf. En vooral verbazing over de vieze dramatische omstandigheden van de bevolking. Josh, private equity analyst met meerdere jaren China ervaring noemde het “20 years behind on China”. Natuurlijk is er ontwikkeling, maar het is nog steeds primitief inclusief de mindset van de bevolking. De doelloosheid en kansloosheid is echt ongelooflijk.

Afgelopen maandag naar Guwahati gevlogen. Dat ligt in het noordoosten van India. Heb daar nog wat visits gedaan en ben nu afgereisd naar Shillong. KYI.

8 opmerkingen:

Sjoerd zei

Yo Jan,

Klinkt goed man, flink wat afgereisd dus. Wel bizarre omstandigheden daar zeg, dat is weer eens wat anders dan de twee zwerfnegers die Wageningen telt... Succes verder, houd ons op de hoogte!

Anoniem zei

hey jan! goed om weer wat te lezen!
Fijn dat het is gelukt met het verlengen van je visum, de aura van de stressmomentjes hangen nog rond in de kamer waar ik nu zit! Je bank ligt trouwens heerlijk. Je hebt het woord MNC"S in de tekst staan, denk om je lezers publiek JU: Multinational Cooperation, (grapje hoor) Veel succes en plezier! groeten Rolf

Michel zei

Shit Jan, wat een klote bende waar je in terecht gekomen bent. Dat is nog erger dan de Groningse klei waar je uit komt.
Wat ik me afvraag, zie je in India ook wel eens iets goddelijks door de bagger schijnen? Zie je naast ellende ook vonken van liefde als op straat loopt?
Succes met je project en Gods zegen.

groet,
Michel.

Ruben zei

Dude, weer een mooi verhaal. Keep up the good work, het is bewonderenswaardig.

GerriK zei

Ha Ju,

Je bent goed bezig daar zie ik! Mijn goede voornemens om blogs te volgen vallen meestal in het water, maar het is goed om te lezen dat je mooie dingen doet. Zal wel niet altijd even makkelijk zijn, maar op de foto's zie je er nog goed uit! :P
Ga zo door!

Groet,
Gerrit

Marien zei

Jan!

Haha, klinkt allemaal niet best daar. Kom maar snel weer terug;) Verder nog wel naar je zin daar? Blijf vooral veel bloggen want het is leuk om het allemaal te lezen!

Jurjen zei

'mensen poepen overal, echt fantastisch'. Mooi stukje, bizar cultuurverschil!

Anoniem zei

Beste Jan Ubbo,

Via de site van "de Verre Naasten" kwam ik jouw naam tegen.
Een mooi moment om belevenissen te lezen.
Bij al je bezigheden willen we je de liefdevolle zorg en zegen van de Hemelse Heer toewensen.
Sterkte bij alles wat je moet en mag doen.
Groeten Arejan en Janny Minnema, Baflo