zaterdag 17 juli 2010

Mindanao

Vrienden!

Het waren 2 fantastische weken. Ben nu rondgebruind en lekgestoken en zal morgen naar India vertrekken voor hopelijk 4 maanden.

Na aankomst bij L&T in Cagayan de Oro was het een aaneenschakeling van raften, ritjes in jeepneys, een bergwandeling, zwemmen in resorts, rondrossen op motors en niet geheel onbelangrijk: genieten van airconditioning.

Het is een land waar nagenoeg geen Westerse toeristen komen en dat merk je ook. "Hey Joe where are you going" is in het begin ms leuk, maar na een tijdje wel een beetje irritant.

Het cultuurverschil is enorm met Nederland. De indirectheid van de mensen is wel wennen en andersom uiteraard ook. Het is dus altijd maar afwachten wat er gebeurt als je een vraag stelt.

Als je 5EUR-per-dag-gids bijvoorbeeld voorstelt om "chicken with rice" te eten en je stelt voor om een "egg with rice" te eten en hij weet niet wat "egg" ook al weer was dan moet je maar begrijpen dat hij heel graag "chicken with rice" wil eten. En niet zeggen zoals ik: "no, not chicken, we would like to eat the product of a chicken"

Het land is wel prettig omdat de mensen eerlijk en humble zijn. Niet geheel onbelangrijk.

Verder willen mensen altijd meer rijst, meer suiker en meer vlees. Als je die lijn vast houdt, heb je op zeker aansluiting bij de locals.

Wens vanaf hier L&T veel succes met hun activiteiten in de Filipijnen.

Samenvattend was de vakantie erg gezellig en vormen de ervaringen hier wellicht prima referentiekader voor India.

India here I come!

1 opmerking:

Unknown zei

Haha, fantastisch. T is wat, met die products of a chicken! Ik zie je al voor me daar, met die gids :)